POINSETTIA O FLOR DE PASQUA

24.11.2020

Aviat tindrem la flor de pasqua o nadala a la nostra botiga, podràs triar entre un sortit de colors que vulguis, aquí tens uns consells de com cuidar-la perquè et duri després de Nadal;

les flors de Pasqua són segurament una de les més clàssiques tradicions d'aquestes festes. Aquestes plantes afegeixen un toc de festivitat a la casa amb el seu color vermell brillant. Per això a Catalunya, milers de flors de Pasqua o ponsèties es venen durant els dies previs al Nadal.

Les flors de Pasqua van des del vermell més vibrant fins al groc pastís i tenen la mala reputació de ser plantes difícils de mantenir, però això no és així. Amb uns senzills consells pots aconseguir que les teves flors de Pasqua aguantin durant setmanes i fins i tot que arribin a florir el nadal de l'any següent.

Un cop escullis la flor de Pasqua adequada, hauràs de pensar en quin lloc vols col·locar-la. Tria una zona de la casa ben il·luminada per col·locar la flor de Pasqua. No la posis en llocs freds o molt a prop de la finestra.

Conservar la poinsètia després de Nadal

Consells per cuidar la teva flor de Pasqua: la temperatura
Pel dia, una temperatura de 20 graus és perfecta per cuidar la teva flor de Pasqua. Si aquesta temperatura cau fins als 15 graus a la nit no et preocupis, la teva planta es mantindrà intacta. El que no has de fer és moure-la en les hores més fredes a una altra zona de la casa, és millor deixar-la sempre al mateix lloc.

Conservar la poinsètia després de Nadal

  • Acabat el Nadal, la poinsètia perdrà les seves decoratives fulles però això no vol dir que la planta estigui morta. Si la cuidem pot sobreviure fins el proper Nadal
  • Per aconseguir-ho, hem de podar la planta a finals d'hivern, quan ja hagi perdut totes les fulles. Deixar talls d'uns 10cms de llarg. Utilizar guants perquè el làtex que desprèn és irritant per la pell i mucoses.
  • Necessita llum i temperatura suau. S'ha de regar poc i adobar la terra cada 15 dies. Quan surtin els nous talls, regarem un cop per setmana i continuarem fertilitzant la terra.
  • Si volem transplantar la poinsètia ho podem fer a la primavera. Quan la temperatura sigui càlida, si es vol es pot treure a l'exterior.
  • A finals de setembre o principis d'octubre és quan hem de preparar la planta per aconseguir que tingui les seves decoratives fulles vermelles quan arribi el Nadal. El secret està en privar-la de llum almenys 12 o 14 hores al dia durant aquestes 8 setmanes. Podem fer-ho artificialment cubrint la planta amb una bossa de plàstic negre des del vespre fins l'endemà al matí. Si no fem aquest procés, la planta creixerà amb les fulles només de color verd. Però si ho fem bé, al desembre la poinsètia tornarà a lluir les seves exhuberants fulles vermelles i la podrem gaudir novament durant totes les festes nadalenques.