POINSETTIA O FLOR DE PASQUA

11.12.2021

La ponsètia és una planta de clima tropical i, per tant, necessita humitat ambiental elevada i permanent, així com temperatures suaus i força constants, normalment d'entre 10 i 25 ºC. La calefacció és l'enemic d'aquesta flor, cal regar-la prudentment, només el que sigui necessari, ja que la flor de Nadal detesta l'excés d'aigua. Es recomana el reg per immersió un cop per setmana.

Com cuidar la flor pasqua després de les festes?

Moltes flors de Nadal acostumen a anar perdent fulles i flors de manera gradual després de Nadal, sobretot si no tenen les condicions ambientals adequades. En alguns casos acaben perdent-les pràcticament totes. Se sol recomanar trasplantar-la a la primavera, quan comenci a brotar de nou. Si vivim a prop del mar, en zones de clima suau, una opció és trasplantar-la al jardí o al balcó, en una zona il·luminada i més arrecerada. Si no disposem de jardí ni balcó, convé trasplantar-la i situar-la dins de casa en un racó ben il·luminat i càlid, on puguem controlar-ne les condicions i ambientals. També és necessari abonar-la adequadament.

La flor de Nadal és molt delicada i necessita molta llum solar a la primavera i a l'hivern, però no tolera gaire el sol directe a l'estiu i la tardor. Si volem que torni a florir generosa caldrà que, entre l'octubre i Nadal, disposi d'unes 14 hores de foscor per 10 hores de llum solar. 

En qualsevol cas, però, mantenir-la amb vida, i veure que fins i tot torna a florir, no és missió impossible si prenem un mínim de mesures i cures al llarg de l'any.